top of page

 Wie ben ik ....

Deze tekst heb ik geschreven toen ik 8 jaar geleden als kattenoppas begon.

 

 

Ik ben Sylvia en van jongs af aan een groot dierenliefhebber. Ik heb altijd katten gehad en inmiddels veel kennis opgebouwd van hun gedrag en behoeftes. Ik ben opgegroeid met katten en honden. Op dit moment heb ik 3 katten, een hond.en een aquarium. Mijn hond heet Charlie en is een Dalmatiër. Hij is nu 2 jaar. Ik vind het er leuk om samen met hem nieuwe plekken te ontdekken. Lekker naar het bos, strand, park etc. Charlie vindt het erg leuk om denkspellen te doen. Mijn oudste poes is 16 jaar en is een siamees. Haar naam is Irene. Haar heb ik als kitten samen met nog een andere siamees gekocht. De andere siamees was eerst een showkat (Europees kampioen). Daarna was hij een dekkater. Vervolgens mocht hij alleen weg als hij een gouden mandje zou krijgen. Dat gouden mandje heeft hij bij ons gehad. Helaas is deze fantastische kat een paar jaar geleden uit ouderdom overleden. 

 

Een week voordat ik zou bevallen van mijn dochtertje hebben we een poes op de galerij gevonden. Deze poes liep ons meteen achterna ons huis in. We hebben haar gehouden (na eerst onderzoek te hebben gedaan van wie ze was) en we hebben haar de naam Sandy gegeven. De dierenarts heeft haar toen op 1 jaar geschat. (inmiddels is ze 9 jaar)

 

Irene was heel blij dat ze er weer een maatje bij had. Sandy werd steeds dikker en dikker. Ze bleek zwanger van 5 prachtige super lieve kittens. (achteraf gezien had een zwangere dus een zwangere gevonden) Irene en ik hebben haar gesteund tijdens haar bevalling. Wat een prachtige ervaring was dat! En wat een geboren mama is Sandy. We hebben haar lievelingszoon gehouden. Zijn naam is Joey.

(de andere kittens zijn per 2 naar een gouden mandje gegaan) 

 

Ik vind het erg leuk om dagelijks met mijn katten actief bezig te zijn. Lekker met ze spelen, knuffelen, kammen maar ook ze denkspeelgoed aanbieden. Ze krijgen verschilende Activity's en snuffelzakjes aangeboden. Dat vinden ze super leuk.

 

Als ze jarig zijn of er is een speciale gelegenheid dan maak ik wat lekkers voor ze. Een taart, muffin of een visverassing. 

Tevens vindt Sandy het leuk om samen met mij aan een kattentuigje buiten te lopen. Mijn man en kinderen zijn ook dol op onze katten. Wat worden ze veel geknuffeld door ons. Mijn dochter traint sinds 2 jaar Sandy. Ze heeft Sandy oa geleerd om pootje geven, op achterpoten te staan en van stoel naar stoel springen.  Als mijn zoon niet met een kat op schoot zit is hij bezig met zijn aquarium. Mijn zoon heeft een aquarium met vissen, garnalen en kikkers. 

 

Door mijn 3 katten weet ik uit ervaring dat ik pas echt zorgeloos op vakantie ga als ik weet dat er goed voor mijn katten gezorgd gaat worden. Zo is het idee om als kattenoppas (dierenoppas) te gaan werken ontstaan. Ik vind het erg belangrijk om de oppasperiode naar wens van het baasje en de kat doen. Ook erg leuk om mijn oppaskatten te verrassen. Zo heb ik een paar keer snuffelzakjes voor mijn oppaskatten laten maken. Dit bleek een groot succes! Zo is de webshop Hippe Snuffelzakjes ontstaan. Mijn poes Sandy is het model van Kattenoppas Zwanenburg en Hippe snuffelzakjes.

 

bottom of page